Laurentiusstraat 15 |
6191 ET Neerbeek |
046 437 21 80 |
info@pascalvroonen.nl |
Recept van Pascal
Venkelsalade met sinaasappel, olijfolie en roze peper
Ingrediënten voor 4 personen (als bijgerecht)
1 dikke venkelknol (500gr)
2 navelsinaasappels
extra vergine olijfolie (goede kwaliteit!)
roze peperkorrels
Rucola sla (125 gr)
De venkelknol wassen en als er mooi groen aan zit dit apart houden voor straks .
De venkel zo fijn mogelijk snijden op een snijmachine of met een scherp mes. De sinaasappels schillen met een mes zodat het witte vel ook verwijderd wordt, dan tussen de vliezen de partjes uitsnijden en het sap bewaren.
Het sinaasappelsap samen met olijfolie roeren tot een smaakvolle dressing, voeg zout en peper uit de molen toe.
Meng de venkel voorzichtig met de dressing en laat het geheel een kwartiertje intrekken. Meng hierna de sinaasappelpartjes het venkelgroen en de roze peper eronder, als laatste wat blaadjes rucola naar kleur en smaak!
Deze salade combineert uitstekend bij Italiaanse gerechten, denk aan Antipaste, Parmaham of gegrild vlees.
Veel succes en smakelijk eten!