Pascal Vroonen Groente, Fruit en Smakelijkheden

Laurentiusstraat 15
6191 ET Neerbeek
046 437 21 80

Inspiratie

Bij een goed advies hoort ook inspiratie. De groenteman adviseert u niet alleen over zijn producten en hoe deze te bereiden, maar kan u ook inspireren. Hoe u van zijn producten een verrassend lekker gerecht kunt maken en welke combinaties het lekkerst zijn. Laat u verrassen door de recepten van de groenteman!

Recepten van de groenteman

Venkelsalade met sinaasappel, olijfolie en roze peper

Recept van Pascal

Venkelsalade met sinaasappel, olijfolie en roze peper

Ingrediënten voor 4 personen (als bijgerecht)

1 dikke venkelknol (500gr)

2 navelsinaasappels

extra vergine olijfolie (goede kwaliteit!)

roze peperkorrels

Rucola sla (125 gr)

De venkelknol wassen en als er mooi groen aan zit dit apart houden voor straks .

De venkel zo fijn mogelijk  snijden op een snijmachine of met een scherp mes. De sinaasappels schillen met een mes zodat het witte vel ook verwijderd wordt, dan tussen de vliezen de partjes uitsnijden en het sap bewaren.

Het sinaasappelsap samen met  olijfolie roeren tot een smaakvolle dressing, voeg zout en peper uit de molen toe.

Meng de venkel voorzichtig met de dressing en laat het geheel een kwartiertje intrekken. Meng hierna de sinaasappelpartjes het venkelgroen en de roze peper eronder, als laatste wat blaadjes rucola naar kleur en smaak!

Deze salade combineert uitstekend bij Italiaanse gerechten, denk aan Antipaste, Parmaham of gegrild vlees.

Veel succes en smakelijk eten!

Pascal Vroonen Groente, Fruit en Smakelijkheden

Laurentiusstraat 15
6191 ET Neerbeek
046 437 21 80
maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten